fbpx
Право

Міндоходів України хоче дозволити контролерам проводити перевірки одночасно

  Міністерство доходів і зборів України пропонує удосконалити порядок складання планів проведення планових виїзних перевірок підприємств, дозволити контролюючими органами та органами державного фінансового контролю проводити перевірки одночасно.

Відповідна норма міститься в проекті постанови Кабінету міністрів України "Про затвердження Порядку координації проведення планових виїзних перевірок контролюючими органами та органами державного фінансового контролю, уповноваженими здійснювати контроль нарахування та сплати податків, зборів, платежів" оприлюдненому на веб -сайті Міндоходів.

Згідно з документом, контролюючі органи повинні самостійно щокварталу формувати графік планових перевірок підприємств за місцезнаходженням суб’єкта господарювання чи за місцем розташування об’єкта права власності, щодо якого проводиться перевірка.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

"У разі якщо контролюючі органи та органи державного контролю запланували проведення у звітному періоді перевірки одного і того ж підприємства, така перевірка проводиться зазначеними органами одночасно. Плани перевірок погоджуються до 20 числа останнього місяця поточного кварталу з відповідним органом Міндоходів", – йдеться в проекті постанови.

Передбачається, що зміни, що вносяться до планів перевірок, у разі одночасного їх проведення погоджуються з відповідним органом державного фінансового контролю.

Згідно з проектом постанови, територіальні органи Міндоходів будуть зобов’язані інформувати не пізніше, ніж за 10 днів до початку проведення планової перевірки суб’єкта господарювання та органи державного контролю про дату її початку.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

"У разі неможливості з обгрунтованих причин одночасного проведення органами держфінконтролю перевірки, така перевірка проводиться за згодою підприємства в узгоджені з ним терміни за умови, що це не перешкоджає здійсненню господарської діяльності", – підкреслюється в документі.

У разі виявлення органом держфінконтролю в ході проведення перевірок фактів, що свідчать про можливі порушення законодавства, інформація про такі факти повинна подаватися відповідному територіальному органу Міністерства доходів і зборів України.

Джерело: Інтерфакс – Україна

Читайте також: