fbpx
Новини світу

ЗМІ: Співвласник “Уралкалія” Сулейман Керімов оголошений в розшук СК Білорусі

Співвласник "Уралкалія" Сулейман Керімов оголошений в розшук. Сьогодні стало відомо, що Слідчий комітет Білорусі порушив щодо Сулеймана Керімова кримінальну справу.

Повідомляється, що кримінальну справу щодо російського підприємця і власника футбольного клубу «Анжи» (Махачкала) було порушено за статтею «організація зловживання владою або повноваженнями». У заяві Слідчого комітету Білорусі, яке сьогодні наводиться в ЗМІ, сказано, що Сулейману Керімову загрожує до десяти років позбавлення волі. У заяві також сказано, що «винесено постанови про застосування до нього запобіжного заходу у вигляді взяття під варту і оголошення його в розшук, в тому числі по лінії Інтерполу».

Читайте також:  Чеський євродепутат намагається зірвати продовження вільної торгівлі з Україною

Нагадаємо, що раніше в Білорусії був затриманий Владислав Баумгертнер, який є гендиректором "Уралкалія" і головою наглядової ради ЗАТ "Білоруська калійна компанія". У Росії, коментуючи затримання Владислава Баумгертнера, відзначали, що дії правоохоронців є неприпустимими, оскільки гендиректор "Уралкалія" прибув до Білорусі на запрошення уряду цієї республіки.

Читайте також:  Когрес США проголосував за законопроєкт щодо допомоги Україні

Після затримання Владислава Баумгертнера з’явилася заява представника білоруського Слідчого комітету Павла Траулька, що повідомив, що «на предмет причетності до протиправної діяльності дається правова оцінка діям й інших осіб, зокрема одного з акціонерів "Уралкалія" Керімова».

За матеріалами: podrobnosti.ua, delo.ua

Читайте також: