fbpx
Міжнародна економіка

Експорт російських автомобілів в Україну продовжить знижуватися через введення утилізаційного збору

 За перші сім місяців поточного року експорт російських автомобілів в Україну знизився на 21,5% і склав 16 600 одиниць. Це падіння продовжиться і надалі у зв’язку з введенням з 1 вересня 2013 року утилізаційного збору на ввезення машин в цю країну, впевнений Сергій Удалов – виконавчий директор аналітичного агентства "Автостат".

 Базова ставка утилізаційного збору для легкових автомобілів становить 5500 гривень /22 500 рублів/, для автобусів і вантажних автомобілів – 11 000 гривень/45 000 рублів/.

Читайте також:  Орбан зробив нову скандальну заяву про гроші для України, поскаржився на бідність і лякав угорців війною

 "Експорт автомобілів з Росії в Україну і так мінімальний. З введенням утилізаційного збору експорт скоротиться ще більше. Особливо це позначиться на моделях, вироблених в Росії та популярних на українському ринку: Hyundai Accent /в Росії це Solaris/, Volkswagen Polo, KIA Rio. Ще більше може втратити Lada, яка вже давно не в лідерах на цьому ринку", – зазначив Удалов.

Читайте також:  Старий танковий завод у Чехії став мільярдером на тлі війни в Україні

 Представники "АвтоВАЗу" підкреслюють, що Україна як і раніше залишається ключовим експортним ринком, в цю країну поставляється 14,4% від загальної кількості продаваних за кордон автомобілів.

Введення утилізаційного збору в Україні (відео):

За матеріалами: ИТАР-ТАСС

Читайте також: