fbpx
Новини світу

В Україні ввели заборону на ввезення білоруських товарів через африканську чуму свиней

 Представники Державного митного комітету Білорусі повідомили про те, що вони отримали повідомлення від Чернігівської та Житомирської митниць про введення заборони на ввезення білоруської продукції, яка підлягає ветеринарно -санітарному контролю і може переносити вірус африканської чуми свиней.

Так, під забороною опинилися наступні види товарів: свині та інші живі тварини, свинина в будь-якому вигляді, їстівні субпродукти великої рогатої худоби, свиней, кіз, овець, ослів, мулів, сало, свинячий жир і жир свійської птиці, а також м’ясо будь-якого типу. Крім того, заборонено ввезення молока та молочної продукції, яєць, меду та субпродуктів.

Читайте також:  Папа Римський заявив, що Україні час "викинути білий прапор" і почати переговори з росією

Слід зауважити, що з боку України раніше вже звучали попередження щодо того, що будуть введені найсуворіші заходи контролю на кордоні, щоб не допустити проникнення збудника африканської чуми свиней на територію країни. Раніше Росія також ввела заборону на ввезення білоруської свинини.

На даний момент не зафіксовано випадків захворювання на африканську чуму свиней серед людей, однак експерти відзначали, що людина також  піддається цьому захворюванню.

Читайте також:  Папа Римський заявив, що Україні час "викинути білий прапор" і почати переговори з росією

За матеріалами : obozrevatel.com

Читайте також: