fbpx
Освіта

У Києві відкрили гімназію «Київська Русь»

До початку нового навчального року в шостому мікрорайоні ж/м Осокорки-Північні відкрили нову школу – гімназію «Київська Русь». 

«Ми є свідками того, як активно розвивається мікрорайон, він сучасний, прогресивний», – заявив голова КМДА Олександр Попов. Адже було несправедливо, що жителі району Осокорки-Північні раніше не мали своєї школи. 

«Мені приємно, що сьогодні ми святкуємо не тільки День знань, але і день народження нової гімназії "Київська Русь"», – наголосив голова КМДА. 

Крім того, Попов висловив ряд побажань учням, батькам і вчителям, а також подякував всім людям, які брали участь у створенні школи. Окрему подяку голова КМДА висловив столичним будівельникам. 

«Наші важливі об’єкти будує столичне комунальне підприємство  "Київміськбуд". Їх роль була вирішальною, завдяки своєму професіоналізму і патріотизму міста, вони змогли багато чого зробити», – повідомив Олександр Попов. 

У свою чергу віце-президент КП «Київміськбуд» Едуард Шевчук в урочистій обстановці вручив директору нового навчального закладу ключ від школи. 

«Ми побудували для вас нову школу зі світлими класами, зі спортзалом та басейном», – заявив Едуард Шевчук, звернувшись до учнів. 

За словами віце-президента «Київміськбуду», це зроблено для того, щоб київські школярі навчалися у цій гімназії здоровими і розумними, а потім розвивали і піднімали українську державу. 

«Я щиро вітаю вас з новим навчальним роком, бажаю всім учням успішної роботи, а батькам – терпіння», – підсумував Шевчук. 

У свою чергу міністр освіти і науки України Дмитро Табачник заявив, що школа «Київська Русь» була побудована за найвищими світовими зразками. На його думку, навчальний процес повинен відбуватися за новітніми стандартами на серйозній освітньій базі. 

За матеріалами: УНН

Читайте також: