fbpx
Освіта

Реалізація проекту «Відкритий світ» у всіх школах України коштує 12 млрд гривень

Реалізація національного проекту «Відкритий світ» у всіх школах України оцінюється в 12 мільярдів гривень. Про це в ході презентації мультимедійного інтерактивного уроку в одній з київських шкіл розповів Руслан Свірський, керівник нацпроекту «Відкритий світ». 

Зараз, як зазначив Свірський, завершилася реалізація 1-го етапу проекту, в рамках якого було охоплено 54 школи в усіх регіонах України (обов’язково 1 школа в обласному центрі і 1 селищна чи сільська школа). 

«На реалізацію 1-го етапу національного проекту "Відкритий світ" було витрачено 65 мільйонів гривень», – додав Руслан Свірський. 

Фактично, підкреслив чиновник, ця сума ділиться на 2 частини: перша – 35 мільйонів гривень, витрачених на обладнання шкіл, а друга – 30 мільйонів гривень для підготовки всіх освітніх електронних ресурсів (для 5-9 класів). 

«Це буде здійснюватися поетапно, тобто до кінця 2013 року», – зазначив Свірський. 

За його словами, сьогодні в реалізації програми «Відкритий світ» задіяні учні 7-х класів з 54 шкіл України, однак до кінця 2013 року планується охопити учнів з 2000 шкіл. Свірський розповів, що надалі мережа «Відкритого світу» має охопити всі школи в Україні. 

«Планується реалізувати цей проект до 2015 року», – заявив Свірський. 

Він розповів, що основа проекту – це інтерактивні мультимедійні уроки. Саме це, на думку чиновника, і дозволяє дитині особисто брати участь у процесі навчання не статично, а в якості учасника процесу. 

«Це освітній портал і персональні пристрої, тобто один учень – один комп’ютер. Крім того, є персональний комп’ютер вчителя. Все це об’єднано в одну систему, комплекс. Кожна дитина може отримати будь-яку інформацію на різних мовах зі світової інформаційної павутини», – підсумував Руслан Свірський. 

За матеріалами: УНН

Читайте також: