fbpx
Новини світу

Нові викриття від Сноудена: АНБ стежило за “Аерофлотом”, “Аль-Джазіра” і французькими дипломатами

Німецький тижневик "Шпігель" сьогодні, 1 вересня, опублікував нову порцію даних, розсекречених екс-співробітником ЦРУ Едвардом Сноуденом. У виданні міститься інформація про те, що американське Агентство національної безпеки мало доступ до системи бронювання квитків російської авіакомпанії "Аерофлот". Крім того, АНБ стежило за внутрішніми комунікаціями новинного телеканалу "Аль-Джазіра" і вело стеження за французькими диппредставництвами в Нью-Йорку і Вашингтоні. 

Читайте також:  Президентські вибори в Словаччині. Хто переможе "руський мір" чи європейські цінності

У якому обсязі АНБ шпигувало за "Аерофлотом" і "Аль-Джазіра", «Шпігель» не повідомляє. Відсутня й інформація про те, чи продовжується стеження досі. Розсекречені документи датовані 2006 і 2010 рр.., більш пізніх відомостей журналісти не надали. 

Діяльність Агентства національної безпеки зі збору розвідданих щодо французьких диппредставництв в Нью-Йорку і Вашингтоні в документі називається "історією успіху" американських спецслужб. У числі «досягнень» АНБ – скріншоти з комп’ютерів французьких дипломатів і записи з прослуховуючих пристроїв. 

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: