fbpx
Економіка

Путін заявив про скорочення витрат бюджету

Витрати російського бюджету будуть скорочені – з такою заявою виступив сьогодні, 1 вересня, президент РФ Володимир Путін на зустрічі з викладачами і студентами Далекосхідного федерального університету. 

Про необхідність оптимізації бюджету ще в червні поточного року заявляв глава російського уряду Дмитро Медведєв. Якщо цього не зробити, Росії не вдасться зберегти макроекономічну стабільність, запевняв прем’єр-міністр. Президент Росії до сьогоднішнього дня це питання не коментував. 

Необхідність зниження витрат глава РФ пояснив загальносвітовим економічним спадом, який вкрай негативно вплинув на темпи зростання російської економіки. Коли уряд планував бюджет, прогнози експертів говорили про більш оптимістичний розвиток світової економіки. Тепер же це питання потребує перегляду, підкреслив Путін, правда, не уточнивши, які саме статті витрат потраплять під скорочення. 

Наприкінці минулого місяця російський Мінфін оцінив зниження доходів національного бюджету більш ніж у півтора трильйона рублів.

Зустріч Путіна зі студентами й викладачами ДСФУ (відео):

За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: