fbpx
Новини світу

Нельсон Мандела знаходиться в критичному стані, але виписаний з лікарні

Незважаючи на те що перший чорношкірий президент ПАР Нельсон Мандела знаходиться в критичному стані, його виписали з лікарні, легендарний борець з апартеїдом продовжить лікування в своєму будинку під Йоханнесбургом. 

"Сьогодні вранці Нельсон Мандела був виписаний з лікарні Преторії. Він знаходиться в критичному стані, який іноді стає нестабільним. Проте лікарі переконані, що він буде отримувати таке ж інтенсивне лікування в своєму будинку в Хьютону, як і в лікарні Преторії", – заявив представник адміністрації президента ПАР. 

Читайте також:  Вбиті росіянином у Німеччині українці були військовослужбовцями ЗСУ, які проходили реабілітацію після поранень

У будинку Мандели обладнана реанімаційна палата, поряд з хворим знаходяться ті ж лікарі, що і в лікарні. 

95-річний Мандела був госпіталізовано 8 червня з загостренням легеневої інфекції – під час 27-річного перебування за гратами він захворів на туберкульоз, і наслідки цієї хвороби дають знати про себе до цих пір. Наприкінці липня президентська адміністрація заявляла про те, що Нельсон Мандела поступово йде на поправку. Ці відомості йшли врозріз з інформацією родичів, які повідомляли, що екс-президент ПАР «впав у перманентний вегетативний стан». 

Читайте також:  Когрес США проголосував за законопроєкт щодо допомоги Україні

За матеріалами: ИТАР-ТАСС

Читайте також: