fbpx
Інновації

В Україні з’явилися нові акцизні марки з поліпшеним захистом

Нові марки акцизного податку з поліпшеною системою захисту з 1 вересня будуть введені в обіг в Україні. 

Як раніше повідомив міністр доходів і зборів України Олександр Клименко, одне з головних завдань податкової політики 2013 року – це посилення контролю за впровадженням акцизного податку в Україні. 

«Для її реалізації прийнято постанову Кабінету міністрів України від 13 березня 2013 року. Згідно з постановою, марки акцизного податку нового зразка запроваджуються з 1 вересня 2013 року. Нові марки акцизного податку мають поліпшену схему захисту», – розповів міністр. 

Нагадаємо, що Кабінет міністрів затвердив нові акцизні марки для тютюнових виробів алкогольних напоїв, а також збільшив ціну на акцизні марки приблизно в 2 рази. 

Відтепер, вартість акцизної марки на алкогольні напої збільшиться до 0,27 гривні за штуку (зараз – 0,103 гривні за штуку), а для тютюнових виробів вартість марки збільшиться до 0,142 гривні за штуку (зараз – 0,055 гривні за штуку). 

Варто відзначити, що введення нових акцизних марок з 1 вересня приведе до подорожчання алкоголю приблизно на 0,167 гривні за пляшку, а пачки сигарет – на 0,087 гривні. 

У міністерстві доходів і зборів України повідомляли, що нові марки акцизного податку мають графічний захисний елемент, в якому міститься інформація в закодованому вигляді. Цей елемент не підлягає відновленню шляхом сканування, копіювання та друку. На думку відомства, посилення захисної системи марок акцизного податку є виправданим для українських реалій. 

«Діюча система маркування марками акцизного податку не відповідає сучасним вимогам і потребує значних змін, що підтверджується негативною динамікою обсягів реалізації нинішніх акцизних марок і свідчить про нарощування обсягів тіньового обігу підакцизної продукції», – запевнили в Міндоходів. 

За матеріалами: УНН

Читайте також: