Великобританія буде передавати США розвіддані щодо Сирії

Спецслужби Великобританії готові передавати американським колегам розвіддані, які знадобляться в тому випадку, якщо Вашингтон вирішить завдати військового удару по території Сирії. 

З посиланням на джерело в уряді Великобританії повідомляється, що відмова британців брати участь у військовій операції в Сирії абсолютно не означає, що Лондон перестане ділитися розвідувальною з «заокеанськими» союзниками. 

«Ми завжди надаємо підтримку нашим союзникам. А наслідком голосування парламенту Великобританії стало те, що ми не будемо проводити в Сирії військову операцію. Про розвіддані мова там не йшлося», – заявив неназване джерело в уряді. 

За даними таблоїду The Telegraph, основну роль у зборі розвідданих не тільки у Сирії, але і по всьому близькосхідному регіону, грає британська станція з перехоплення інформації, що знаходиться на Кіпрі. 

Related Post

Нагадаємо, що в четвер, 29 серпня, парламент Великобританії відхилив пропозицію прем’єр-міністра Девіда Кемерона щодо можливої ​​військової операції в сирійській державі. Голосування мало лише рекомендаційний характер, проте Девід Кемерон заявив, що небажання членів парламенту починати військові дії стало зрозумілим, і він буде діяти відповідно з їх думкою. 

Вже в п’ятницю, 30 серпня, прем’єр-міністр Великобританії Девід Кемерон сказав, що перш ніж робити які-небудь військові дії щодо Сирії, Барак Обама повинен прислухатися до думки свого народу. 

Вчора Барак Обама оголосив, що прийме рішення про військове втручання в сирійську війну з санкції Конгресу США, який після літніх канікул збереться 9 вересня. Однак багато ЗМІ повідомляють, що президент США віддасть наказ про нанесення військового удару по Сирії навіть у тому випадку, якщо в Конгресі проголосують проти військової акції. 

За матеріалами: korrespondent.net

Leave a Comment