fbpx
Спорт

Хокеїсти з російським громадянством не матимуть статусу легіонерів у КХЛ

 За словами директора з організації та проведення спортивних заходів КХЛ Дмитра Курбатова, починаючи з нового сезону гравці клубів Континентальної хокейної ліги, які мають російське громадянство, легіонерами вважатися не будуть. "На початку тижня вийшов протокол правління, голосування відбулося. За новим регламентом гравець, який має російське громадянство, не вважатиметься легіонером. Той факт, що хокеїст не має права виступати за збірну Росії, не грає ніякої ролі. Якщо гравець є громадянином Росії, він не рахується легіонером", – заявив Курбатов.

Читайте також:  Олімпіада 1936: Як Гітлер поширював нацизм через спорт

 Раніше всі гравці, які не мали права виступати за національну хокейну збірну Росії, автоматично отримали статус легіонера.

 Торкнеться нове правило, зокрема, і нападника СКА Олексія Понікаровського, який вже має громадянство України та Канади, а нещодавно отримав громадянство Росії. Понікаровський відіграв у КХЛ 32 матчі за "Донбас" (Донецьк), влітку поточного року він перейшов з "Нью-Джерсі Девілз" у СКА і залишиться в пітерському клубі на найближчі два роки вже не як легіонер.

Читайте також:  Олімпіада 1936: Як Гітлер поширював нацизм через спорт

 За матеріалами: ИТАР-ТАСС

Читайте також: