fbpx
Політика

США не мають точних фактів підтвердження хіматаки в Сирії

 Високопоставлені офіційні особи адміністрації США, які в режимі телеконференції провели брифінг для журналістів щодо публічно поширеної розвідоцінки з даного питання, визнали, що у них поки немає фізіологічних проб, що підтверджують застосування хімічної зброї в передмістях Дамаска 21 серпня.

 Один з провідних брифінгу сказав, що для того  щоб отримати подібні зразки, буде потрібно більше часу, додавши при цьому, що у них є проби "по одному з попередніх епізодів". У той же час, держчиновник, відповідаючи на запитання, заявив, що «в подібних зразках і немає особливої ​​необхідності, оскільки факт хімічної атаки загальновизнаний».

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

 Нагадаємо, після появи відомостей про те, що бойовики стверджують про застосування урядовими військами хімічної зброї, ситуація в Сирії різко загострилася і США розглядає можливість удару по цій країні.

 Зі свого боку влада Сирії повністю відкидає всі звинувачення, і звинувачують у хімічній атаці бойовиків. Цей факт підтверджує і близькосхідний кореспондент агентств AP і Mint Press News Дейв Гавлак, який публічно заявив, що сирійські заколотники зізналися йому в застосуванні хімічної зброї на східній околиці Дамаска і навіть заявили, що це сталося з необережності.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

 «Після численних бесід з лікарями, мешканцями Гути, бойовиками багато хто вважає, що повстанці отримали хімічну зброю від керівника розвідки Саудівської Аравії принца Бандара бін Султана і що саме вони відповідальні за хімічну атаку на Гуту», – пише Гавлак.

 Тим часом, багато західних країн, включаючи США і Великобританію, використовуючи непідтверджену інформацію, відкрито заговорили про можливе військове втручання в сирійський конфлікт в обхід ООН.

США не має точних фактів підтвердження хіматаки в Сирії (відео):

За матеріалами: vesti.ru. Відео: rutv.ru

Читайте також: