fbpx
Політика

Прем’єр-міністр Кемерон обіцяє відстоювати Гібралтар

 Прем’єр-міністр Великобританії Девід Кемерон напередодні провів переговори з головним міністром Гібралтару Фабіаном Пікардо. Ключовою темою обговорення стала ситуація на кордоні британської заморської території з Іспанією, що загострилася в останні тижні.

 "Великобританія буде завжди відстоювати Гібралтар, – заявив Кемерон після контактів в його столичній резиденції на Даунінг стріт. – Ми завжди будемо ставати на бік інтересів людей, що живуть в Гібралтарі. Це для нас є дуже важливим".

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

 Фабіан Пікардо, зі свого боку, подякував британському прем’єру, сказавши при цьому, що жителі заморського володіння Сполученого королівства завжди відчували, що у них "є друг в особі Девіда Кемерона і друг в особі Вільяма Хейга".

 Переговори Пікардо з Хейгом відбулися раніше цього тижня. Як повідомляється, в ході переговорів обидві сторони прийшли до думки, що їм необхідно і далі в протистоянні з Мадридом продовжувати спрямовувати зусилля на пошуки дипломатичного вирішення.

Читайте також:  Очільник МЗС Угорщини знову погрожує Україні

 Тим часом, Гібралтар днями звинуватив Іспанію у блокуванні шляхом невидачі ліцензій експорту будматеріалів – піску, щебеню та гравію. Нагадаємо, тертя через Гібралтар загострилися після того, як його влада скинула в море 74 бетонних блоки для створення штучного рифу, що, на думку Мадрида, не дає іспанським рибалкам вести торгівлю рибою в цьому районі.

 За матеріалами : РИА Новости

Читайте також: