fbpx
Політика

Минулої п’ятниці в Єгипті знову з’явилися жертви

 Минула п’ятниця видалася в Єгипті знову неспокійною. Як завжди, після вечірньої молитви представники ісламістських рухів вивели на вулиці своїх прихильників і знову влаштували заворушення, в результаті чого, 36 людей було вбито і близько двохсот отримали поранення.

 У Порт-Саїді терористи вчинили напад на армійський блокпост, де вбили одного військовослужбовця, а ще трьох поранили. Також були  вилазки і в інші міста Єгипту.

Читайте також:  На Закарпатті відбулась робоча зустріч віцепрем'єр-міністрів України та Словаччини: про що домовились чиновники

 У каїрському кварталі Мухендісін поліція за допомогою військових провела зачистку вулиць і витіснила ісламістів, застосувавши при цьому сльозогінний газ і попереджувальні постріли в повітря. Не вдалося прорватися бунтівникам і до президентського палацу "Іттіхад" .

 В Олександрії група ісламістів сховалася в одній з мечетей, але правоохоронці оточили її і блокували бойовиків.

 Як повідомляє влада, всього по всій країні було знешкоджено шість банд і захоплено 323 одиниці стрілецької зброї. Кілька десятків людей з числа прихильників "Братів- мусульман" були затримані поліцією за порушення комендантської години. МВС Єгипту виступило із заявою, в якій закликало демонстрантів "зберігати мирний характер вуличних виступів" .

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

Минулої п’ятниці в Єгипті знову з’явились жертви (відео):

За матеріалами: vesti.ru. Відео: rutv.ru

Читайте також: