fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

В Умані охороняти хасидів будуть 429 міліціонерів

 В Умані з 4 по 6 вересня поточного року всіх хасидів охоронятимуть 429 співробітників правоохоронних органів. Про це повідомляють представники прес -служби управління МВС України в Черкаській області.

 Зокрема, в міліції нагадали, що з 4 по 6 вересня 2013 року в місті Умань проводитимуться щорічні культові заходи, які відбуваються з нагоди святкування Рош-а-Шана, Нового року за іудейським календарем. Крім того, всі хасиди будуть вшановувати пам’ять свого духовного лідера цадика Нахмана, який похований в цих місцях.

 У зв’язку з цим для участі в проведенні різних культових обрядів, починаючи з перших чисел вересня 2013 року, очікується прибуття до міста Умань понад 25 тисяч паломників з багатьох держав світу. Зазначимо, що переважна більшість хасидів прибуде до України з Ізраїлю та США .

Читайте також:  На Тернопільщині гадюка заповзла в хату (ВІДЕО)

 У неділю, 31 серпня 2013, представники МВС відправили до Умані зведений загін, який складається з 429 черкаських міліціонерів. Правоохоронці забезпечуватимуть охорону громадського порядку в ході паломництва хасидів.

 Українськими правоохоронцями було створено оперативний штаб, куди надходитимуть всі дані щодо приїзду, перебування хасидів та можливі порушення громадського порядку. Несення служби з охорони громадського порядку під час перебування іноземних паломників в Черкаській області здійснюватиметься в 2 – змінному режимі. Крім того, кожен міліцейський патруль буде забезпечений засобами зв’язку для ефективного і оперативного реагування на можливі зміни в оперативній обстановці.

Читайте також:  СБУ і Нацполіція знешкодили на Прикарпатті наркосиндикат, який торгував важкими психотропами

 Варто відзначити, що супровід транспортних засобів, на яких організовані групи іноземних паломників будуть добиратися до місць проведення культових заходів, здійснюватиметься посиленими нарядами Державної автоінспекції України.

 За матеріалами: РБК – Україна

Читайте також: