fbpx
Новини світу

Сирія готова до удару Заходу

 Сирійська влада приготувалися до військового удару з боку західних держав.

 «Ми очікуємо нападу Заходу в будь-який момент, і ми готові в будь-який момент завдати їм удару у відповідь», – заявив у суботу журналістами неназваний представник сирійської служби безпеки.

 Нагадаємо, раніше в суботу територію Сирії покинули інспектори ООН, які займалися розслідуванням обставин хімічної атаки в районі Дамаска 21 серпня. Висновки експертів ООН поки невідомі, проте в американській розвідці стверджують, що відповідальність за застосування хімзброї лежить саме на режимі Башара Асада. Експерти впевнені в тому, що від’їзд інспекторів ООН усуває перешкоду для нанесення військового удару по урядових об’єктах у Сирії.

Читайте також:  Папа Римський заявив, що Україні час "викинути білий прапор" і почати переговори з росією

 Раніше повідомлялося, що минулої п’ятниці комісія ООН завершила збір матеріалів, аналіз яких дозволить спростувати або підтвердити повідомлення про застосування хімічної зброї в Сирії. Напередодні стало відомо, що експерти ООН все-таки повернуться до Сирії для проведення додаткового розслідування. Це відбудеться після того, як будуть зроблені висновки про те, що насправді сталося 21 серпня 2013.

 В адміністрації президента США Барака Обами вже заявили, що мають намір провести обмежену військову операцію проти Сирії. Однак американський президент поки що не прийняв остаточного рішення щодо цього. Керівництво Пентагону повідомило, що піде на військову операцію в Сирії лише в складі міжнародної коаліції. Варто відзначити, що раніше від участі в інтервенції вже відмовилися Німеччина, Великобританія та інші держави – ​​члени НАТО.

Читайте також:  Папа Римський заявив, що Україні час "викинути білий прапор" і почати переговори з росією

 Нагадаємо, що 21 серпня 2013 під Дамаском було застосовано хімічну зброю. В результаті хімічної атаки загинули 1429 осіб, у тому числі 426 дітей.

 За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: