fbpx
Освіта

Олександр Вілкул у Дніпропетровську вручив студентські квитки майбутнім залізничникам

 Віце-прем’єр-міністр України Олександр Вілкул вручив студентські квитки першокурсникам Дніпропетровського національного університету залізничного транспорту ім. В.Лазаряна (ДНУЗТ), повідомили в прес -службі чиновника.

 За його словами, зараз перед «Укрзалізницею» стоїть завдання збільшення комфортності і швидкості пасажирських перевезень, розвиток логістичного потенціалу України, інтеграція країни в європейську транспортну систему, а також подальший розвиток транзитних перевезень.

 «Ви будете брати безпосередню участь у реалізації цих завдань після закінчення ВНЗ», – заявив Вілкул, звернувшись до першокурсників.

 На думку віце-прем’єра, вступивши до ДНУЗТ, всі абітурієнти вибрали дуже важливу спеціальність. Вілкул побажав усім першокурсникам якісні знання і впевнено рухатися обраним шляхом.

 Олександр Вілкул нагадав, що зараз в Україні спільно з Європейським банком реконструкції та розвитку ( ЄБРР) продовжується реалізація проекту «Впровадження швидкісного руху пасажирських поїздів на залізницях України». Складової даного проекту є будівництво нового 2-путнього Бескидського тунелю.

 «Це підвищить транзитний потенціал України і збільшить пропускну здатність 5- го Критського Міжнародного транспортного коридору, в який входить Бескидський тунель», – упевнений віце-прем’єр.

 Крім того, зараз на українській залізниці активно ведуться роботи з оновлення залізничних шляхів, рухомого складу, пристроїв автоматики, електропостачання, телемеханіки та зв’язку, а також електрифікації залізничних напрямків. Цього року був придбаний 1 новий електровоз і 700 піввагонів, зараз проводяться роботи з ремонту і оновленню існуючого парку, було модернізовано майже 177 км шляхів, відремонтовано понад 1000 км шляхів і 14 -ти переїздів, підсумував Вілкул.

 За матеріалами: kmu.gov.ua

Читайте також: