fbpx
Політика

Маргарита Сімоньян: «Браво свободі слова, Russia Today заблокували в США …»

 Редактор Russia Today Маргарита Сімоньян повідомила у своєму мікроблозі в Twitter про блокування телеканалу на популярному в США сайті Reddit : "Я все чекала, коли ж наш канал почнуть блокувати у Штатах. Почали. Браво свободі слова" .

 Сімоньян також розповіла, що в Сполучених Штатах відкинули таке формулювання і спробували пояснити блокування іншими причинами.

 "Публікації каналу заблоковані через порушення правил користування", – пояснив у своєму Twitter посольство США в Росії, додавши, що блокування Russia Today поширюється не на весь сайт, а лише на один з його найбільш популярних форумів – r/news, на який підписалися більше мільйона користувачів. «Якщо серед публікованих акаунтом посилань більше 10% веде на один і той же домен, цей домен можуть запідозрити в несумлінній поведінці і заблокувати", – пояснили в адміністрації Reddit.

Читайте також:  Макрон у Празі обговорить закупівлю снарядів для України 

 Сімоньян, своєю чергою, заявила, що Russia Today такі пояснення не влаштовують і телеканал зажадав докладних роз’яснень поведінки модераторів, однак, відповіді поки не отримано. "Я думаю, що те, чому нас забанили на порталі Reddit, найкраще відкоментовали самі користувачі порталу Reddit,  які розгорнули справжню війну за те, щоб повернути наш ресурс, і звинуватили абсолютно справедливо портал просто у відвертій цензурі" , – пояснила вона в інтерв’ю.

Читайте також:  Словаччина - не Угорщина, а Фіцо далеко до Орбана

 Телеканалу Russia Today вже не вперше обмежують доступ в США, зокрема, на початку літа керівництво телеканалу скаржилося на DDoS – атаку відразу на три своїх сайту. Того разу хакери напали на англійську, арабську й іспанську версії RT, а відповідальність за цю атаку взяла на себе група AntiLeaks.

Маргарита Сімоньян: «Браво свободі слова, Russia Today заблокували в США…» (відео):

За матеріалами: vesti.ru. Відео: rutv.ru

Читайте також: