fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

В Умані охороняти хасидів будуть 429 міліціонерів

 В Умані з 4 по 6 вересня поточного року всіх хасидів охоронятимуть 429 співробітників правоохоронних органів. Про це повідомляють представники прес -служби управління МВС України в Черкаській області.

 Зокрема, в міліції нагадали, що з 4 по 6 вересня 2013 року в місті Умань проводитимуться щорічні культові заходи, які відбуваються з нагоди святкування Рош-а-Шана, Нового року за іудейським календарем. Крім того, всі хасиди будуть вшановувати пам’ять свого духовного лідера цадика Нахмана, який похований в цих місцях.

 У зв’язку з цим для участі в проведенні різних культових обрядів, починаючи з перших чисел вересня 2013 року, очікується прибуття до міста Умань понад 25 тисяч паломників з багатьох держав світу. Зазначимо, що переважна більшість хасидів прибуде до України з Ізраїлю та США .

Читайте також:  СБУ і Нацполіція знешкодили на Прикарпатті наркосиндикат, який торгував важкими психотропами

 У неділю, 31 серпня 2013, представники МВС відправили до Умані зведений загін, який складається з 429 черкаських міліціонерів. Правоохоронці забезпечуватимуть охорону громадського порядку в ході паломництва хасидів.

 Українськими правоохоронцями було створено оперативний штаб, куди надходитимуть всі дані щодо приїзду, перебування хасидів та можливі порушення громадського порядку. Несення служби з охорони громадського порядку під час перебування іноземних паломників в Черкаській області здійснюватиметься в 2 – змінному режимі. Крім того, кожен міліцейський патруль буде забезпечений засобами зв’язку для ефективного і оперативного реагування на можливі зміни в оперативній обстановці.

Читайте також:  На Тернопільщині гадюка заповзла в хату (ВІДЕО)

 Варто відзначити, що супровід транспортних засобів, на яких організовані групи іноземних паломників будуть добиратися до місць проведення культових заходів, здійснюватиметься посиленими нарядами Державної автоінспекції України.

 За матеріалами: РБК – Україна

Читайте також: