fbpx
Політика

Україна може приєднатися до норм Євразійського та Митного союзів що не суперечить правилам СОТ – Янукович

  Президент України Віктор Янукович заявляє, що Україна готова приєднатися до окремих положень Євразійського та Митного союзів, які не суперечать нормам Світової організації торгівлі (СОТ), що не завадить підписанню Угоди про асоціацію з Євросоюзом.

 "Після появи в статуті Євразійського союзу статусу партнера ми можемо його отримати. Це передбачає, що Україна буде готова приєднатися до деяких положень Євразійського, Митного союзу, які не суперечать правилам Світової організації торгівлі", – сказав він в інтерв’ю провідним українським телеканалам, яке транслювалося в п’ятницю.

 Глава держави відзначив, що з таким можливим розвитком подій згодні і в ЄС, і в ТЗ. "Це не викликає ні у кого ніяких заперечень, і це не входить у протиріччя з підписанням Україною договору про створення зони вільної торгівлі з Європейським Союзом, так само, як ми підписали угоду про створення вільної торгівлі з країнами СНД", – пояснив він.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

 Президент нагадав, що Україна є офіційним спостерігачем у Євразійському союзі. За його словами, зараз готується новий статут об’єднання, який буде прийнятий на початку 2015 року. "Ми ведемо сьогодні роботу і переговори, і в цьому статуті буде передбачений статус партнера"​​, – додав він.

 В.Янукович зазначив, що відносини України з Митним союзом регулюються меморандумом, який фактично дає країні статус спостерігача в об’єднанні. "І сьогодні представник України в комісії Митного союзу вже є, він стежить за тим, щоб інтереси України були там представлені, в усіх наступних діях і рішеннях, які будуть прийматися цією комісією та Вищою радою ТЗ на рівні президентів. Ми нарешті домовилися, що цей формат "3 +1" в якомусь вигляді вже почав працювати", – підкреслив глава держави.

Читайте також:  «Брюссель грається з вогнем, він спокушає Бога», - прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан

  Джерело: Інтерфакс-Україна

 

Читайте також: