fbpx
Футбол

Суперкубок УЄФА-2013. «Баварія» – «Челсі». Напередодні

Сьогодні ввечері мюнхенська «Баварія» і лондонський «Челсі» розіграють Суперкубок УЄФА. Не секрет, що це далеко не найпрестижніший трофей на старому континенті, проте коли на полі зустрічаються такі команди, мимоволі забуваєш про «ярлик» самого матчу.

Суперкубок УЄФА прийме Прага. Матч пройде на стадіоні «Еден». Початок зустрічі о 21:45.

Зараз у «Баварії» почалася епоха Пепа Гвардіоли. Без сумнівів, весь футбольний світ чекає сьогоднішнього вечора, коли два тренери, Жозе і Пеп, знову зійдуться в битві. Моурінью і Гвардіола – це не різні погляди на футбол, це ще й два характери. Відмінності між іспанцем та португальцем були добре помітні, коли перший ще тренував «Реал» , а інший – «Барселону». М’який і коректний Гвардіола, який, втім, досить емоційний на брівці, але завжди вміє підібрати потрібні слова на прес-конференції, не може зрівнятися в цьому плані з істинним провокатором Моурінью.

Зазначимо, що в Бундеслізі «Баварія» в останніх матчах виглядала досить посередньо. Німецький варіант побудови гри в стилі «Зірки Півдня» залишає бажати кращого. При Пепе «Баварія» пропускає багато атак через центр, а загострюють передачі вперед з центральної зони ніяк не йдуть. Виходить, що мюнхенська команда починає грати рівно лише тоді, коли Швайнштайгер повертається на позицію опорного півзахисника, а в атакуючих побудовах півзахисної лінії виходить Мюллер, який і наводить порядок спереду.

Лондонський «Челсі» свій останній матч теж не провів тріумфально, задовольнившись лише нічиєю. Проте варто згадати, хто був в суперниках у підопічних Жозе Моурінью. «Синім» протистояв грізний «Манчестер Юнайтед». Правда, тепер на тренерському містку «червоних дияволів "не сер Алекс Фергюсон, а перспективний Девід Мойес.

Складно виділити фаворита в такому матчі. Припущень робити не варто, адже ніхто не знає, хто сильніший на даний момент. Сьогоднішній матч буде дуже цікавий з точки зору «Баварії», адже в цьому сезоні мюнхенці вперше зіграють з серйозним суперником.

За матеріалами: ua -football.com

Читайте також: