fbpx
Економіка

Реформування Збройних сил України обійдеться в 132 млрд грн – міністр

Реформа Збройних сил України, розрахована до 2017 року, вимагає значного фінансового забезпечення у розмірі 131,7 мільярда гривень. Відповідну заяву сьогодні зробив міністр оборони України Павло Лебедєв під час брифінгу.

«Реформа збройних сил розрахована до 2017 року включно. Бюджет на цей період розрахований у розмірі 131 мільярда гривень», – повідомив міністр.

За його словами, реформа Збройних сил України включає 3 важливі чинники: бойова готовність, соціальний захист військовослужбовців і перехід на професійну армію. Лебедєв розповів про суми, передбачені в бюджеті на реформування армії: бойова підготовка – 12 мільярдів гривень, збільшення озброєння – 24,7 мільярда гривень, зміст (грошове забезпечення, харчування та інші виплати) – 90 мільярдів гривень.

Крім того, Павло Лебедєв розповів про те, що на сьогоднішній день більш ніж на 90% укомплектовані контрактниками війська спеціального призначення , 4 бригади повітряних сил і армійська авіація сухопутних військ.

Міністр оборони України підкреслив, що до кінця поточного року також заплановано повна відмова від використання військовослужбовців строкової служби у Військово-морських силах і ВДВ. Павло Лебедєв запевнив також, що восени 2013 року відбудеться останній призов на строкову військову службу, і ніяких «оновлень в цьому плані надалі не планується».

«Назад дороги немає і не буде», – сказав Лебедєв, відповідаючи на запитання журналіста щодо відновлення призову.

За словами Павла Лебедєва, восени планується призвати близько 10 800 осіб. Зокрема, до Збройних сил України – 5 тисяч осіб, у Внутрішні війська Міністерства внутрішніх справ України – 4,8 тисячі осіб та 1 тисячу осіб – до Державної спеціальної служби транспорту.

За матеріалами: УНН

Читайте також: