fbpx
Новини світу

На Марс вирушить лише 165 тисяч осіб

  Голландська компанія Mars One, яка має намір заснувати на Марсі людську колонію до 2023 року, оголосивши в квітні цього року початок відбору майбутніх колоністів, розраховувала на те, що в програмі візьмуть участь близько 1 мільйона осіб. Однак, як стало відомо, знайшлося лише 165 тисяч добровольців з 140 країн світу .

 Як повідомляється, до 2015 року мають бути сформовані перші 6 груп, які згодом займуться підготовкою до польоту на Червону планету. Кожна група складатиметься з 4 осіб, а їх підготовка займе 7 років. У першу чергу, компанія Mars One планує відправити на планету роботів, які займуться зведенням житлових і службових модулів. Цю частину проекту планується реалізувати в період з 2016 по 2020 рік.

Читайте також:  Папа Римський заявив, що Україні час "викинути білий прапор" і почати переговори з росією

 Перші колоністи відправляться на Марс у 2022 році. Їх політ займе 7 місяців. У першій групі буде двоє чоловіків і дві жінки. Потім  кожні 2 роки до них почнуть приєднуватися і інші поселенці.

 Голова компанії Mars One Бас Лансдорп повідомив, що офіційною мовою на Марсі буде англійська .

Читайте також:  Папа Римський заявив, що Україні час "викинути білий прапор" і почати переговори з росією

 Примітно, що організатори не приховують, наскільки небезпечною може виявитися ця місія. Проте  майбутніх поселенців це аніскільки не лякає.

 Слід зауважити, що в разі успішної реалізації програми, поселенці, що вирушили на Марс, вже не повернуться на Землю.

 За матеріалами: ИТАР – ТАСС

Читайте також: