fbpx
Новини світу

Посол США: Видобуток сланцевого газу відкриє нові можливості перед Україною

Видобуток сланцевого газу на території України відкриє перед країною нові можливості, а також принесе їй економічний приріст. Таку думку озвучив посол США в Україні Джефрі Пайетт під час зустрічі з прем’єр-міністром України Миколою Азаровим. 

«Ми сподіваємося, що видобуток сланцевого газу зможе стати хорошим механізмом, який принесе Україні економічний приріст і відкриє нові можливості. І також ми віримо, що це стане певним каталізатором, який допоможе реформувати енергетичний ринок з тим, щоб Україна стала енергетичним хабом в Європі», – заявив він. 

Читайте також:  Папа Римський заявив, що Україні час "викинути білий прапор" і почати переговори з росією

У свою чергу Микола Азаров підкреслив, що Україна зацікавлена ​​в енергетичному співробітництві з Америкою, в тому числі в частині видобутку сланцевого газу на українській території. Чимало зроблено вже в цьому напрямку: укладено угоди з американськими компаніями ExxonMobil і Chevron, які, сподівається прем’єр, досить швидко пройдуть усі попередні процедури і перейдуть до безпосередньої роботи. При цьому Микола Азаров запевнив Джефрі Пайетта в тому, що український уряд зробить все необхідне, щоб розробка родовищ почалася якнайшвидше. 

Читайте також:  Папа Римський заявив, що Україні час "викинути білий прапор" і почати переговори з росією

За матеріалами: azarov.ua

Читайте також: