fbpx
Політика

Київ відновив і повернув у комунальну власність 40 дитсадків – голова КМДА

За 3 роки Києву були повернуті 40 дитячих садів, які раніше були незаконно приватизовані або перебували в оренді. Про це журналістам повідомив голова КМДА Олександр Попов.

«Міська влада проводить серйозну роботу з повернення дитячих садків, які раніше були закриті, а будівлі приватизовані або передані в оренду, дітям столиці», – заявив Олександр Попов.

За його словами, це дуже тривалий і складний юридичний процес, які пов’язаний, в тому числі, з необхідністю відстоювати інтереси Києва та мешканців столиці в судових органах. Однак, за словами глави КМДА, київська влада готова професійно вирішити питання щодо повернення дитсадків та відновлення їх роботи.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

«Є завдання президента України – ліквідувати дефіцит місць у дитячих садках , і ми його виконуємо. За 3 роки маленьким жителям Києва було повернуто 40 дитячих садів , і цей процес триває», – підкреслив Попов.

Як повідомив керівник Києва, у ряді випадків закриття дитячих садів і передача приміщень в оренду мали об’єктивні причини. Зокрема, в 1990-х і початку 2000-х років через падіння народжуваності необхідність у дитячих садах в Києві різко знизилася. Міська влада почала закривати дошкільні установи, які в той час пустували. Інше питання, розмірковує Попов, що передавати їх в оренду на тривалі терміни або продавати, – це неправильне рішення.

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

«Завжди потрібно думати про майбутнє, про те, що пройде час і демографічна ситуація покращиться», – стверджує голова КМДА.

Відповідаючи на питання про те, чи не простіше Києву побудувати нові дитячі сади там, де вони потрібні, Олександр Попов сказав: «Місто паралельно будує нові дитячі сади. Але, на жаль, у Києві є мікрорайони, де побудувати новий дитсадок дуже складно – немає вільної землі. Тут тільки такий вихід – відновлювати старі».

За матеріалами: lb.ua

Читайте також: