Заснована премія «Камертон» імені Анни Політковської

Сьогодні, 30 серпня, в день народження Анни Політковської Спілкою журналістів Росії заснована премія «Камертон» імені загиблої журналістки. Цього року їй могло б виповнитися 55 років. 

Вручення першої премії «Камертон» відбудеться у Великому залі Консерваторії 8 вересня – у Міжнародний день солідарності журналістів. Цей день був проголошений в пам’ять про чеського кореспондента Юліуса Фучика, якого фашисти убили 8 вересня 1943 року. 

На урочистій церемонії вручення премії імені Анни Політковської виступить поет і публіцист Дмитро Биков, захід буде супроводжуватися музикою у виконанні Московського камерного оркестру Musica Viva, спеціально до цього дня підготував програму «Пам’яті загиблих журналістів». 

Related Post

7 жовтня, в день сьомої річниці з дня вбивства журналістки на будівлі редакції «Нової газети» встановлять меморіальну дошку. 

Суд над ймовірними виконавцями вбивства Анни Політковської триває досі, замовники злочину досі не встановлені. Ніхто не сумнівається, що вбивство журналістки "Нової газети" пов’язане з її професійною діяльністю. 

За матеріалами: lenta.ru

Leave a Comment