fbpx
Новини світу

Заснована премія «Камертон» імені Анни Політковської

Сьогодні, 30 серпня, в день народження Анни Політковської Спілкою журналістів Росії заснована премія «Камертон» імені загиблої журналістки. Цього року їй могло б виповнитися 55 років. 

Вручення першої премії «Камертон» відбудеться у Великому залі Консерваторії 8 вересня – у Міжнародний день солідарності журналістів. Цей день був проголошений в пам’ять про чеського кореспондента Юліуса Фучика, якого фашисти убили 8 вересня 1943 року. 

Читайте також:  Папа Римський заявив, що Україні час "викинути білий прапор" і почати переговори з росією

На урочистій церемонії вручення премії імені Анни Політковської виступить поет і публіцист Дмитро Биков, захід буде супроводжуватися музикою у виконанні Московського камерного оркестру Musica Viva, спеціально до цього дня підготував програму «Пам’яті загиблих журналістів». 

7 жовтня, в день сьомої річниці з дня вбивства журналістки на будівлі редакції «Нової газети» встановлять меморіальну дошку. 

Читайте також:  Папа Римський заявив, що Україні час "викинути білий прапор" і почати переговори з росією

Суд над ймовірними виконавцями вбивства Анни Політковської триває досі, замовники злочину досі не встановлені. Ніхто не сумнівається, що вбивство журналістки "Нової газети" пов’язане з її професійною діяльністю. 

За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: