fbpx
Новини світу

Генеральний консул Казахстану був затриманий в Німеччині за контрабанду сигарет

 Генеральний консул Республіки Казахстан у Франкфурті-на-Майні (Німеччина) Ахат Алпісбаєв був затриманий представниками місцевої поліції. Про це журналістам повідомив офіційний представник зовнішньополітичного відомства республіки Жанболат Усенов.

 Обставини затримання дипломата в даний момент з’ясовуються. «Всі рішення з даного питання, включаючи рішення про заходи дисциплінарного характеру, всі додаткові коментарі ми дамо, коли повністю розберемося в цій ситуації» , – заявив представник Міністерства закордонних справ Республіки Казахстан.

Читайте також:  Папа Римський заявив, що Україні час "викинути білий прапор" і почати переговори з росією

 Раніше 29 серпня цього року про затримання у Франкфурті-на-Майні Алпісбаєва і його помічника заявили німецькі журналісти. За їх даними, казахстанському дипломату інкримінують контрабанду сигарет. Представники ЗМІ уточнювали, що за чиновником оперативники стежили кілька тижнів, перш ніж здійснити операцію з затримання Ахата Алпісбаєва.

 Суд вже санкціонував арешт казахстанського дипломата (на який термін, не повідомляється). Слідчі і прокурор відмовилися давати коментарі щодо даного рішення, пославшись на те, що триває розслідування.

Читайте також:  Папа Римський заявив, що Україні час "викинути білий прапор" і почати переговори з росією

 За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: