fbpx
Економіка

Гальмування розвитку української економіки відбувається через недостатню компетентність влади – Янукович

  Недостатня компетентність влади є однією з причин гальмування розвитку національної економіки, заявляє президент України Віктор Янукович.

 "Безумовно, дуже багато є прорахунків, в тому числі за рахунок компетентності керівників цілих напрямків, галузей, у тому числі місцевих керівників і, безумовно, керівників різних міністерств і відомств. Бракує компетентності, не хочуть вчитися. Є застій, і це дуже погано", – сказав В.Янукович в інтерв’ю провідним українським телеканалам, яке транслювалося в п’ятницю.

 У той же час він не зміг однозначно відповісти на запитання, чи задоволений роботою уряду над програмою активізації розвитку економіки України. "Якби я вам сказав, що я абсолютно задоволений, я був би несправедливий. Сказати, що я повністю не задоволений, теж було б несправедливо", – зауважив глава держави.

 Він, зокрема, нагадав, що незважаючи на економічну кризу в Україні, продовжує потроху збільшуватися ВВП. "І найголовніше, у нас збільшуються зарплати і пенсії", – додав він, нагадавши, що за три роки зростання пенсій склало 42,4%, зарплати збільшилися на 59%.

 В.Янукович також підкреслив жорсткість підходу до відбору кадрів до органів влади. Він, зокрема, нагадав, що після останніх парламентських виборів на третину змінився склад уряду.

 "Підхід дуже жорсткий… Безумовно, всі недоліки, які сьогодні є в тому чи іншому напрямку, там, де страждають від чогось люди, там, де не вистачає у чиновників уваги до людей, – це вина влади. І я з себе не знімаю цю відповідальність", – зазначив президент.

  Джерело: Інтерфакс-Україна

 

Читайте також: