fbpx
Економіка

В Україні гряде велика переатестація в усіх правоохоронних органах – Янукович

Президент України Віктор Янукович під час інтерв’ю провідним телеканалам країни повідомив про підготовку до великої переатестації, яка пройде в усіх правоохоронних органах української держави.

Говорячи про роботу української правоохоронної системи, Віктор Янукович заявив: «Критикувати можна скільки завгодно, тому що є і людський фактор. Я не можу цього сказати в цілому про тих людей, які ризикують своїм життям, служать в силових структурах, які приносять користь, які захищають людей. А є й недоліки. Недоліки і систем, і конкретних людей».

Саме тому, додав президент, над цими питаннями зараз працює влада.

Читайте також:  Великий виробник зброї з Чехії хоче інвестувати "сотні мільйонів євро" в Україну

«Сьогодні в усіх правоохоронних органах йде процес підготовки, за великим рахунком, до атестації», – додав президент України .

За його словами, буде «дуже жорсткий підхід». Це торкнеться і переатестації людей, які зараз працюють в правоохоронних органах, і вимог до тих, які прийдуть працювати.

Президент України також зазначив всю важливість прийняття нового Кримінального процесуального кодексу України, назвавши це «позитивним зрушенням».

«Зараз йде його імплементація. І мені здається, за часом, вона ще буде займати кілька років, а потім нам треба буде відшліфовувати», – зазначив Янукович, торкнувшись теми нового Кримінального процесуального кодексу України.

Читайте також:  Україна поставила електроенергію у Словаччину

На думку глави держави, Україні потрібно ще прийняти кілька законів з судочинства. Крім того, дуже важливо провести конституційну реформу, яка передбачила б усі необхідні зміни до Конституції України. Янукович нагадав і про Генеральну прокуратуру: «Ви знаєте, що ми прийняли закон про адвокатуру і головний принцип, який закладений в КПК, принцип рівності та змагальності сторони захисту і обвинувачення. Тільки так людина може знайти справедливий захист або рішення».

За матеріалами: УНН

Читайте також: