fbpx
Політика

Сирійську владу безпідставно звинуватили у застосуванні хімічної зброї проти населення – Медведчук

На думку лідера громадського руху «Український вибір» Віктора Медведчука, світова спільнота безпідставно звинуватило владу Сирії у використанні хімічної зброї проти мирного населення. Про це стало відомо із заяви українського політика.

Віктор Медведчук нагадав, що влада Сирії створила всі необхідні умови, щоб представники комісії ООН з розслідування інциденту із застосуванням хімічної зброї проти населення могли дати об’єктивну оцінку подіям, що відбуваються.

«Народу Сирії не потрібна війна. Хто застосував хімічну зброю, ще невідомо», – підкреслив Віктор Медведчук.

Медведчук вважає, всі спроби Заходу звинуватити в хімічній атаці владу Сирії до отримання офіційного висновку Комісії ООН з розслідування інциденту нагадують «одну історію десятирічної давності» . Нагадаємо , що 10 років тому на адресу Іраку також прозвучали нічим не підкріплені звинувачення щодо наявності зброї масового ураження в країні.

Читайте також:  «Брюссель грається з вогнем, він спокушає Бога», - прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан

Медведчук упевнений в тому, що зараз у країн з розвиненими демократіями достатньо сил і досвіду, щоб запропонувати владі Сирії не військове втручання, а процедуру «демократичного волевиявлення народу». На думку лідера «Українського вибору», ця процедура дозволить визначити, яким курсом Сирії рухатися далі, а також які реформи потрібно проводити. Тільки рішення сирійського народу може стати підставою для втручання і дій з боку світової спільноти, додав політик.

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

«Не можна не погодитися зі справедливою позицією Китаю та Росії, які домагаються збереження миру в регіоні і об’єктивного проведення розслідування», – зазначив Віктор Медведчук.

В даний момент Медведчуку абсолютно незрозуміла позиція української влади, яка «відмовчується» незважаючи на те, що українська держава, «ставши об’єктом маніпуляцій, була використана під час трагічних подій в Іраку».

За матеріалами: УНН

Читайте також: