fbpx
Спорт

Збірна Росії з хокею перемогла Швецію на “Чеських іграх”

 Російська збірна з хокею у свій перший матч на "Чеських іграх" – першому етапі Єврохоккейтуру – завершила перемогою над збірною Швеції. Рахунок матчу відкрив на 48-й хвилині Євген Кузнєцов, а переможну крапку поставив на 60-й хвилині Єгор Аверін.

 Перший період пройшов приблизно у рівній боротьбі, хокеїсти обох команд немовби придивлялися один до одного і ніхто не загострював ситуацію. Потім підопічні Зінетули Білялетдінова почали прискорювати темп атак і змушувати шведів йти на порушення, однак обидва рази реалізувати чисельної більшість росіянам не вдалося.

Читайте також:  Олімпіада 1936: Як Гітлер поширював нацизм через спорт

 У другій двадцятихвилинці шведи почали виявляти активність, але добитися успіху їм теж не вдалося, не допомогли навіть видалення членів російської збірної. У середині періоду росіяни також активізувалися, але також безрезультатно.

 У заключному періоді російська збірна стала грати не просто активно, а ударно, примушуючи шведів постійно перебувати у своїй зоні – притискаючи їх до воріт. У підсумку ця тактика принесла результат, Кузнєцов, отримавши шайбу на лівому краю атаки, невідпорно кинув у ближній кут – 1:0. Шведи спробували відігратися, але голкіпер Василь Кошечкин грав надійно і не дав їм шансу. За хвилину до закінчення гри Аверін подвоїв рахунок і гра закінчилася з рахунком 2:0.

Читайте також:  Олімпіада 1936: Як Гітлер поширював нацизм через спорт

Віктор Тихонов після матчу Росія – Швеція (відео):

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: