fbpx
Право

У Білорусі хочуть заборонити неповнолітнім вживати алкоголь і курити

Міністерство внутрішніх справ Білорусі запропонувало ввести офіційну заборону на вживання алкоголю і куріння особами, які не досягли 18-річного віку. Якщо відповідний законопроект буде схвалений, до закону «Про права дитини» внесуть відповідну поправку.

У МВС підкреслили, що мова в документі йде також і про слабоалкогольні напої, а також наркотичні і психотропні речовини. Вся відповідальність за порушення заборони неповнолітніми повинна бути покладена на їхніх батьків. Про які конкретно покарання може йти мова, поки не повідомляється, але в разі прийняття законопроекту відповідний пункт додадуть до Кодексу про адміністративні правопорушення.

Також МВС Білорусі виступає за узаконення обов’язкового тестування учнів всіх освітніх установ на предмет вживання алкоголю і наркотиків. У коментарях до своєї ініціативи представники міністерства внутрішніх справ вказали на «загострення проблем з алкоголізацією і наркотизацією молодіжного середовища».

Зараз у білоруському законодавстві міститься заборона на продаж сигарет та алкоголю особам молодше 18 років, але про вживання алкоголю і куріння неповнолітніми у законі нічого не говориться (втім, як і в законодавствах більшості країн світу).

За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: