fbpx
Право

У Білорусі збираються порушити кримінальну справу проти Сулеймана Керімова

За словами прес-секретаря Слідчого комітету Білорусі Павла Траулько, що надійшли до республіканського СК матеріали дають підстави для затримання основного власника «Уралкалія» Сулеймана Керімова та порушення проти нього кримінальної справи. «Не потрібно спеціальних юридичних знань, щоб зрозуміти, про які порушення білоруського законодавства йде мова», – підкреслив Траулько. Білоруська влада підозрює, що Керімов замішаний у злочинній схемі, і всі його дії були спрямовані на захоплення контролю на ринку калію.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

Точно такі ж звинувачення вже пред’явлені генеральному директору «Уралкалія» Владиславу Баумгертнеру, якого затримали в Мінську 26 серпня. Проти нього порушено справу за статтею «Зловживання владою і службовими повноваженнями». Якщо вина Баумгертнер буде доведена, йому може загрожувати термін покарання до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

Також під слідством у Білорусі перебувають Олег Петров (член наглядової ради «Білоруської калійної компанії»), Костянтин Солодовников (перший заступник гендиректора БКК), Ігор Євстратов (замгендиректора з фінансів БКК) і Дмитро Самойлов (начальник фрахтового відділу БКК).

Затримання Баумгертнера (відео):

За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: