fbpx
Політика

Путін обговорив з главою Ірану ситуацію в Сирії

Як повідомила прес-служба Кремля, в середу російський президент Володимир Путін по телефону обговорив ситуацію в Сирії з главою Ісламської Республіки Іран Хасаном Роухані. Бесіда відбулася за ініціативою іранської сторони, в ході розмови обидва лідери відзначили неприпустимість використання хімічної зброї ким би то не було.

Особливу увагу було приділено останнім подіям навколо Сирії.

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

«З урахуванням закликів до зовнішнього військового втручання в сирійський конфлікт вони також акцентували необхідність шукати шляхи врегулювання виключно політико-дипломатичними засобами», – наголошується в заяві кремлівської прес-служби.

Нагадаємо, обстановка в цій близькосхідній країні різко загострилася після повідомлень західних ЗМІ, з посиланням на опозиціонерів, про нібито застосування хімзброї в передмістях сирійської столиці. Задовго до цього ряд західних політиків, зокрема, президент Сполучених Штатів Барак Обама, називали застосування хімзброї владою Сирії умовою прямого втручання в цей конфлікт.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

За матеріалами: РИА Новости.

Читайте також: