fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

Українські моряки, захоплені в Лівії, звільнені

 Українські моряки суховантажу «Етель» , захоплені лівійськими бойовиками в порту Бенгазі, звільнені. Обійшлося без збройного втручання – люди, які захопили судно, сьогодні рано-вранці залишили корабель без яких би то не було пояснень. " Щойно говорив з нашим послом в Лівії. Озброєні люди покинули судно "Етель" , на якому утримували 19 наших моряків. Сподіваюся, що незабаром "Етель" залишить Бенгазі. Головне – зараз наші вже в безпеці" , – повідомив віце-прем’єр України Костянтин Грищенко.

Читайте також:  СБУ і Нацполіція знешкодили на Прикарпатті наркосиндикат, який торгував важкими психотропами

 Раніше повідомлялося, що суховантаж «Етель» разом з командою був узятий у полон після того, як лівійські бізнесмени не дочекалися партію придбаних ними автомобілів з ​​Йорданії, яку перевозило інше українське судно. Українська сторона стверджувала, що доставка Грузії не була оплачена, тому в Бенгазі автомобілів не доставили, а відправили в Україну і спробували там продати. Обурені лівійці 19 липня захопили судно «Етель» і взяли в заручники українських моряків. При цьому вони висунули вимогу повернути їм придбане майно.

Читайте також:  СБУ та НАБУ затримали депутатів Сумської облради, які пропонували керівництву міста 100 тис. дол хабаря

 Більше місяця знадобилося на те, щоб прояснити ситуацію і відправити автомобілі до Лівії. Весь цей час українські моряки перебували в полоні. Як тільки вантаж прибув до Бенгазі, українці були звільнені.

Українські моряки стали заручниками чужого бізнесу (відео):

За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: