fbpx
Новини світу

Сирія готує пілотів-камікадзе для відбиття атаки – ЗМІ

Сирійська армія, підконтрольна Башару Асаду, може підняти в небо 8 тисяч пілотів-камікадзе в тому випадку, якщо війська Заходу спробують напасти на країну. Про це повідомляють іноземні ЗМІ з посиланням на представника сирійських військ ППО.

За словами джерела, на цьому тижні 13 сирійських льотчиків поклялися сформувати підрозділ «смертників», метою якого буде знищення американських літаків. Крім того, понад 8 тисяч солдатів сирійської урядової армії вже зголосилися зупинити західних агресорів таким способом, стверджує джерело .

«Я і сам готовий врізатися в американський авіаносець, щоб перешкодити йому напасти на Сирію та її народ», – заявив він.

Читайте також:  Когрес США проголосував за законопроєкт щодо допомоги Україні

Сирійський офіцер стверджує, що армійське командування вже вжило всі можливі заходи, щоб уникнути знищення при повітряних ударах: зенітно-ракетних комплексів Сирії були приведені в стан підвищеної бойової готовності, а військові з’єднання і частини – передислоковані.

За інформацією закордонних ЗМІ, на Близькому Сході з’явилося угруповання, яка здатна завдати по Сирії дуже потужний ракетно-бомбовий удар. Зараз у Середземномор’ї знаходиться угруповання ВМС США з 4-х есмінців, озброєних ракетами «Томагавк». Там же знаходиться Bulwark – флагманський корабель ВМС Британії, а також британський підводний човен з крилатими ракетами «Томагавк».

Читайте також:  Чеський євродепутат намагається зірвати продовження вільної торгівлі з Україною

Ракетні або повітряні удари «західної коаліції» на чолі з США у сирійській державі видаються неминучими після того, як американська сторона і її союзники на Близькому Сході і в Європі звинуватили армію Башара Асада в хімічній атаці. Нагадаємо, що хімічна атака була проведено 21 серпня і призвела до загибелі сотень мирних громадян.

Раніше писали, що США ще не прийняли рішення щодо Сирії, однак почали стягувати флот в район сирійської держави.

За матеріалами: zn.ua

Читайте також: