fbpx
Політика

Британські спортсмени будуть брати участь в сочинській Олімпіаді

Глава спортивної делегації Великобританії на Іграх-2014 Майк Хей напередодні заявив, що британські спортсмени візьмуть участь в сочинській Олімпіаді, так як у них немає приводу для бойкоту, незважаючи на російський закон про заборону пропаганди нетрадиційних сексуальних відносин серед неповнолітніх.

Як відомо, цей закон викликав широкий громадський резонанс у західних ЗМІ, в яких з’явилися повідомлення про те, що нібито, під дію закону можуть потрапити іноземні спортсмени, у тому числі й учасники сочинських Ігор.

Читайте також:  ІПСО рф лякає угорців батальйоном "Айдар"

Російський уряд дав Міжнародному олімпійському комітету гарантії, що на Олімпіаді в Сочі права спортсменів-геїв буде обмежувати.

"Чому ми повинні карати спортсменів Британської олімпійської асоціації? Ми краще будемо там, в Сочі. Ми неполітична організація, і ми довели це в минулому. Звичайно, спортсмени матимуть можливість самі вирішувати, брати участь їм у Іграх чи ні, але я думаю, що ми повинні дати гучний і чіткий сигнал про те, що спортсмени Британської олімпійської асоціації поїдуть в Сочі", – заявив Майк Хей кореспондентові видання The Guardian.

Читайте також:  В Закарпатському угорському інституті влаштували освітянську конференцію але не обійшлося без орбанської пропаганди

Нагадаємо, Олімпіада в Сочі буде проходити з 7 по 23 лютого майбутнього року.

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: