У Росії з’явилася гіперзвукова ракета

 У Російській Федерації вже створена гіперзвукова ракета, яка здатна літати зі швидкістю понад 4,5 Маха (приблизно 5,2 тисячі кілометрів на годину). Про це на авіасалоні МАКС 2013 року, що проходить в підмосковному Жуковському, повідомив генеральний директор корпорації "Тактичне ракетне озброєння" Борис Обносов. За словами Обносова, нова гіперзвукова ракета поки здатна виконувати польоти на максимальній швидкості тільки протягом декількох секунд.

 «Ми і зараз на гіперзвуку можемо літати, у нас і зараз ракети вже літають на гіперзвуку зі швидкістю 4,5 Маха, але нам потрібно не короткочасний, а стійкий політ ракети в атмосфері на гіперзвуку", – підкреслив Борис Обносов.

 На його думку, Росії потрібно домогтися довгострокового польоту ракети не тільки на "малому гіперзвуку". Обносов зазначив, що необхідно розробити таку ракету, яка буде здатна літати на швидкостях в 6, 10 і 14 чисел Маха.

Related Post

 «Такі етапи абсолютно різні з точки зору наукової думки, проте їх теж треба вирішувати», ─ додав генеральний директор ТРВ.

 Нагадаємо, що випробування гіперзвукової ракети російського складання були намічені на 2013 рік. Випробування повинні пройти в Ахтубінську (Астраханська область). Додамо, що проект створення російської гіперзвукової ракети є засекреченим, тому ні шифр, ні тактико-технічні характеристики, ні завдання нової ракети не відомі. Відомо, що перші випробування ракети проводили на полігоні в Ахтубінську торік, але повноцінними ці випробування назвати не можна.

 Варто відзначити, що розробка гіперзвукових ракет активно велася ще в СРСР, починаючи з 1970-х років. Вже за часів незалежності робота в цьому напрямку практично повністю була припинена. Зокрема, "НВО машинобудування" проектувало ракету "Метеорит", після чого почало роботу над ракетою з шифром "4202".

 За матеріалами: lenta.ru

Leave a Comment