fbpx
Суспільство

У Росії з’явилася гіперзвукова ракета

 У Російській Федерації вже створена гіперзвукова ракета, яка здатна літати зі швидкістю понад 4,5 Маха (приблизно 5,2 тисячі кілометрів на годину). Про це на авіасалоні МАКС 2013 року, що проходить в підмосковному Жуковському, повідомив генеральний директор корпорації "Тактичне ракетне озброєння" Борис Обносов. За словами Обносова, нова гіперзвукова ракета поки здатна виконувати польоти на максимальній швидкості тільки протягом декількох секунд.

 «Ми і зараз на гіперзвуку можемо літати, у нас і зараз ракети вже літають на гіперзвуку зі швидкістю 4,5 Маха, але нам потрібно не короткочасний, а стійкий політ ракети в атмосфері на гіперзвуку", – підкреслив Борис Обносов.

Читайте також:  Ось що буде якщо ми програємо війну росії (ВІДЕО)

 На його думку, Росії потрібно домогтися довгострокового польоту ракети не тільки на "малому гіперзвуку". Обносов зазначив, що необхідно розробити таку ракету, яка буде здатна літати на швидкостях в 6, 10 і 14 чисел Маха.

 «Такі етапи абсолютно різні з точки зору наукової думки, проте їх теж треба вирішувати», ─ додав генеральний директор ТРВ.

 Нагадаємо, що випробування гіперзвукової ракети російського складання були намічені на 2013 рік. Випробування повинні пройти в Ахтубінську (Астраханська область). Додамо, що проект створення російської гіперзвукової ракети є засекреченим, тому ні шифр, ні тактико-технічні характеристики, ні завдання нової ракети не відомі. Відомо, що перші випробування ракети проводили на полігоні в Ахтубінську торік, але повноцінними ці випробування назвати не можна.

Читайте також:  Як СССР розвертав річки (ВІДЕО)

 Варто відзначити, що розробка гіперзвукових ракет активно велася ще в СРСР, починаючи з 1970-х років. Вже за часів незалежності робота в цьому напрямку практично повністю була припинена. Зокрема, "НВО машинобудування" проектувало ракету "Метеорит", після чого почало роботу над ракетою з шифром "4202".

 За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: