fbpx
Новини світу

Каха Каладзе: Безсовісні заяви Саакашвілі не варті навіть співчуття

 Відомий у недалекому минулому футболіст, а нині віце-прем’єр і міністр енергетики Грузії Каха Каладзе прокоментував нещодавні заяви Михайла Саакашвілі, що прозвучали у зв’язку з ситуацією з демонтажем мінарету в селі Чела Адігенського району.

 Нагадаємо, що президент Грузії Михайло Саакашвілі під час своєї зустрічі з мусульманами у батумській мечеті назвав подію в селі Чела «беззаконням» і провокацією «дуже поганого змісту», яка може у результаті призвести до протистояння між людьми різного віросповідання. При цьому Михайло Саакашвілі підкреслив, що подібного не було при попередньому уряді, а те, що сталося в селі Чела, є «продовженням багатомісячної тенденції».

Читайте також:  Папа Римський заявив, що Україні час "викинути білий прапор" і почати переговори з росією

 Каха Каладзе ж заявляє, що «в Грузії ніколи не траплялося релігійних зіткнень» і це, на його думку, «найбільший скарб нашого народу, який вистояв в ураганах століть та історії, і який ми донесли до сьогоднішнього дня!». Будь-який конфлікт з релігійною підосновою, як підкреслив Каха Каладзе, «є окремою, мотивованою з різних причин провокацією, влаштованою малою групою людей».

 Крім того Каха Каладзе висловив жаль «у зв’язку з черговою витівкою Саакашвілі, використанням мечеті та імені Давида Агмашенебелі для власного піару, позбавленого підстави і мети». Заяви Михайла Саакашвілі Каха Каладзе назвав «безсовісними» і такими, що «не варті навіть співчуття».

Читайте також:  Папа Римський заявив, що Україні час "викинути білий прапор" і почати переговори з росією

 Нагадаємо, що причиною демонтажу мінарету в селі Чела Адігенського району Грузії була названа необхідність у проведенні експертизи, яку зробити на місці неможливо. Експертиза пов’язана з перевіркою правильності оформлення документів на будматеріали, з яких виготовлений мінарет. Служба доходів Мінфіну Грузії заявила про наявність підозр у неправильній сплаті обов’язкових платежів при ввезенні металевої конструкції в країну.

 Крім того, було підкреслено, що демонтаж і подальше відновлення конструкції буде забезпечено Службою доходів.

 За матеріалами: apsny.ge Фото: newsgeorgia.ru

Читайте також: