fbpx
Політика

Україна просить зменшити обсяги постачання газу з Росії

Сперечки між Україною і Росією з приводу газового питання тягнуться не один рік. Кілька років українська сторона намагається відстояти свої інтереси і наполягає, щоб РФ знизила ціну на блакитне паливо. А останнім часом Україна також почала наполягати на зменшенні обсягу купівлі російського газу. Про це сьогодні журналістам повідомив міністр енергетики та вуглепрому Едуард Ставицький.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

За словами міністра, на сьогоднішній день українська сторона намагається вирішити питання щодо зменшення обсягів постачання газу з Росії. За попередніми підрахунками міністерства, Україні необхідно максимум 14 млрд куб. м. блакитного палива. Однак російська сторона наполягає на тому, щоб поставляти газ в обсязі 18-19 млрд куб. м. Зараз сторони намагаються вирішити це питання. Зокрема, на даний момент в РФ перебуває українська делегація, яка веде переговори щодо зменшення поставок російського газу в Україну.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

За матеріалами: РБК-Україна

Читайте також: