fbpx
Новини світу

Група інспекторів ООН з хімзброї знову приступила до роботи в Сирії

  Група інспекторів ООН з хімічної зброї після перерви знову приступила до роботи в Сирії, повідомляє в середу британська телерадіокорпорація Бі-бі-сі.

  Напередодні інспектори ООН не виїхали на місце роботи в Сирії з міркувань безпеки.

  "Після нападу на конвой ООН було прийнято рішення про перенесення візиту на один день, щоб поліпшити підготовку і посилити заходи щодо забезпечення безпеки команди (інспекторів – ІФ)", – наголошувалося в заяві ООН.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

  Глава МЗС Сирії Валід Муаллем, зі свого боку, заявив, що інспектори ООН не прибули у вівторок на місце роботи з вини опозиціонерів.

  "Ми були здивовані тому, що вони (фахівці ООН – ІФ) не змогли виїхати на місце роботи. Це викликано тим, що бунтівники не домовилися між собою про те, щоб гарантувати безпеку експертів. Тому робота фахівців була перенесена на завтра", – сказав він на прес-конференції в Дамаску.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

  Минулого тижня сирійські опозиціонери заявили, що військові застосували проти них хімічну зброю в цьому районі. У Дамаску називають подібні твердження брехнею.

   Джерело: Інтерфакс-Україна

 

Читайте також: