fbpx
Політика

РФ намагається завадити підписанню Угоди про асоціацію Україна-ЄС – Кличко

  Торгова війна, розпочата Росією, – це спроба тиску і погроз Україні, щоб нашкодити підписанню Угоди про асоціацію з ЄС, включаючи створення зони вільної торгівлі, заявив лідер парламентської фракції "УДАР" Віталій Кличко в Брюсселі в середу. 

 "Дії Росії суперечать існуючим двостороннім і багатостороннім угодам, а також нормам і стандартам СОТ. Вони викликали обурення в Україні. Ми вдячні ЄС за принципову оцінку таких непартнерських дій Росії", – підкреслив В.Кличко на спеціальному засіданні комітету Європарламенту у закордонних справах щодо впливу торговельних суперечок між Україною та Росією на підписання Угоди про асоціацію з ЄС, повідомляє прес-служба партії "УДАР".

Читайте також:  Новий піар-підхід до росту рейтингів в угорських праворадикалів

 Він зазначив, що російська влада вже не вперше здійснює подібні кроки, "але до цих пір вони були не такими системними і цинічними". 

 "Ми переконані, що Україна може застосувати всі наявні засоби, щоб захистити свої інтереси і забезпечити повагу принципів цивілізованої поведінки у двосторонніх відносинах з Росією. Чинна українська влада демонструє, що не в силах цього зробити", – зазначив лідер "УДАРу". 

Читайте також:  Туреччина наполягає на "переговорах" між Україною та росією

 В.Кличко також заявив, що опозиційні партії на наступній парламентській сесії готові підтримати закони, необхідні для євроінтеграції України. "Разом ми повинні докласти всіх зусиль, щоб ці закони просували євроінтеграцію не на словах, а на ділі", – підкреслив політик. 

  Джерело: Інтерфакс-Україна 

 

Читайте також: