fbpx
Політика

З початку року з Росії виселено 20 тисяч іноземців

За словами заступника начальника ФМС Олени Радочиної, за сім місяців поточного року з території Росії було видворено близько 20 тисяч іноземних громадян.

«Всього за сім місяців з території РФ близько 20 тис. іноземних громадян видворено, депортовано – 625. Видворення і депортація – це різні речі. Тобто адміністративне видворення – це міра адміністративного покарання, яке передбачено КпАП, все це відбувається тільки за рішенням суду, а депортація – за рішенням керівника територіального органу в галузі міграції», – сказала Радочина в ефірі «Ехо Москви».

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

У Росії після подій на Матвіївському ринку в Москві, коли був побитий співробітник поліції, тема декриміналізації ринків і нелегальної міграції набула особливої ​​актуальності. У зв’язку із тим, що трапилося московська поліція почала масштабні рейди, в результаті яких тільки з 29 липня в ході «зачисток» ринків було затримано близько 3 тис. нелегалів з В’єтнаму, Єгипту, Марокко, Сирії, Киргизії, Азербайджану та Узбекистану. До адміністративної відповідальності було притягнуто понад 1,5 тис. Також затримано вісім осіб, підозрюваних у переправленні цих нелегалів.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

Слідом за Москвою виявляти нелегальних мігрантів почали і в інших регіонах Росії.

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: