fbpx
Новини світу

Влада Сирії передала інспекторам ООН докази незастосування хімічної зброї

 Ситуація з можливим військовим втручанням в сирійський конфлікт поки ще далека від свого завершення. Нагадаємо, що зараз в Сирії працюють інспектори ООН, яким, за словами генсека цієї організації Пан Гі Муна, знадобиться ще 4 дні для завершення розслідування про застосування під час конфлікту в цій державі хімічної зброї.

 Сьогодні з’явилася заява заступника міністра закордонних справ Сирії Фейсала Мікдада про те, що владою країни були передані деякі матеріали інспекторам ООН, які займаються розслідуванням застосування хімічної зброї. «Сирійські урядові війська ніколи не застосовували хімічну зброю, це всього лише привід. У нас є докази цього, ми їх передали комісії інспекторів ООН », – наводять ЗМІ заяву Фейсала Мікдада.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

 Нагадаємо, що розмови про можливе військове втручання країн Заходу в сирійський конфлікт знову почалися після того, як 21 серпня повстанці виступили зі звинуваченнями на адресу військ уряду Башара Асада в застосуванні хімічної зброї. Повідомлялося, що в результаті цього застосування загинуло більше тисячі осіб.

 Учора представник Білого Дому Джей Карні заявив, що «Розглянуті плани військового характеру не ставлять своєю метою скидання Башара Асада», а представник держдепартаменту США Мері Харф заявила, що влада Сирії може використовувати ракети і засоби доставки хімічної зброї.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

 За матеріалами: Кorrespondent.net

Читайте також: