fbpx
Освіта

Верховна Рада має намір продовжити удосконалення правової бази у сфері освіти – Рибак

  Верховна Рада України VII скликання продовжить удосконалення правової бази у сфері освіти, заявляє голова парламенту Володимир Рибак.

 Виступаючи на конференції керівників закладів освіти та педагогічних працівників Київської області в середу в Києві, глава Верховної Ради зазначив, що основні закони у сфері освіти парламент прийняв ще в перші роки незалежності України, але це законодавство продовжують удосконалювати і нині.

 На думку В.Рибака, така законодавча робота допомогла захистити і зберегти цілісність національної освітньої системи в часи економічних криз. "Ця та інша робота з удосконалення правової бази української освіти буде продовжуватися в парламенті сьомого скликання", – заявив глава парламенту.

 При цьому він висловив надію на консолідовану позицію парламенту щодо реформи сфери освіти і відзначив позитивну динаміку у вирішенні проблем доступності дошкільної освіти. При цьому спікер підкреслив, що в парламенті знають і проблеми у сфері освіти, зокрема, погіршення здоров’я дітей шкільного віку.

 "До інших складних проблем школи можна віднести проблеми реформування підготовки педагогічного складу, гідної оплати їх праці, створення сучасної системи підвищення кваліфікації вчителів, модернізації освітнього середовища, зокрема, наповнення його сучасними інформаційними засобами, забезпечення доступу учнів і вчителів до інформаційних ресурсів, впровадження у педагогічну практику інноваційних технологій навчання", – сказав В.Рибак.

  Джерело: Інтерфакс-Україна

 

Читайте також: