fbpx
Політика

Україна просить зменшити обсяги постачання газу з Росії

Сперечки між Україною і Росією з приводу газового питання тягнуться не один рік. Кілька років українська сторона намагається відстояти свої інтереси і наполягає, щоб РФ знизила ціну на блакитне паливо. А останнім часом Україна також почала наполягати на зменшенні обсягу купівлі російського газу. Про це сьогодні журналістам повідомив міністр енергетики та вуглепрому Едуард Ставицький.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

За словами міністра, на сьогоднішній день українська сторона намагається вирішити питання щодо зменшення обсягів постачання газу з Росії. За попередніми підрахунками міністерства, Україні необхідно максимум 14 млрд куб. м. блакитного палива. Однак російська сторона наполягає на тому, щоб поставляти газ в обсязі 18-19 млрд куб. м. Зараз сторони намагаються вирішити це питання. Зокрема, на даний момент в РФ перебуває українська делегація, яка веде переговори щодо зменшення поставок російського газу в Україну.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

За матеріалами: РБК-Україна

Читайте також: