fbpx
Суспільство

АНБ побудує величезний центр для зберігання шпигунської інформації

 Восени 2013 року в місті Блаффдейл (штат Юта) має відкритися data-центр Агентства національної безпеки США, який стане найбільшим центром з перехоплення інформації не тільки в Америці, а й в усьому світі.

 За наявною інформацією, протягом двох років кілька тисяч інженерів і будівельників без зайвого шуму зводять величезний комплекс. Загальна вартість проекту становить 2 мільярди доларів, площа будівлі дорівнює 100 тисяч кв. м.

Зазначимо, що в новому інфоцентрі АНБ планує розмістити найшвидші і потужні комп’ютери у світі. Швидше за все, цим комп’ютери зможуть зберігати обсяги даних, які можна зіставити з обсягом всесвітнього інтернет-трафіку за кілька століть.

Читайте також:  Че Гевара - кат, який став героєм (ВІДЕО)

 Новий об’єкт АНБ США втілює мрію, яка нещодавно здавалася недосяжною: зберігати цифрові комунікації з усього світу в повному обсязі, починаючи від запитів в Google і електронного листування, закінчуючи дипломатичними та промисловими секретами. Саме в цей центр будуть перенаправлятися всі дані, зібрані супутниками агентства, базами прослушки АНБ на території США (у Джорджії, Колорадо, Техасі і на Гаваях) і за межами країни (в Австралії та англійською Йоркширі).

 Користуватися такою безмежною кількістю інформації зможуть представники АНБ, ЦРУ і ФБР, а також будь-які інші відомства, які займаються збором розвідданих і боротьбою з тероризмом. Керівництво АНБ США ніколи не уточнює, які конкретно дані планується зберігати в Блаффдейле, відбиваючись від журналістів загальними фразами про «боротьбу з кіберзлочинністю». За попередніми оцінками, обсяг сховищ нового центру буде вимірюватися в йоттабайтах (трильйонах терабайт).

Читайте також:  Давній палац графів Винницьких в Урожі біля Нагуєвич

 Додамо, що «великі вуха» АНБ США будуть записувати не тільки дані мережних комунікацій. Вони зможуть «прослуховувати» і закриті бази даних урядів.

 За матеріалами: inopressa.ru

Читайте також: